Video galerija 2018. godina

Poduzetničkim potpornim institucijama

Hrvatska u ovome trenutku ima najbolju poticajno poduzetničku klimu u svome okruženju. Poručio je to ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji je u sjedištu Osječko-baranjske županije potpisao ugovore s 14 poduzetničkih potpornih institucija, koje su prošle na natječaju Pružanje visokokvalitetnih usluga malim i srednji poduzećima putem poduzetničkih potpornih institucija. Iznos sufinanciranih sredstava po projektu iznosi 85 posto, a osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

AC Slater - U Got 2 (Official Music Video)

AC Slater’s latest EP, 'Take The Night', is filled with the kind of foundation-rattling house music that his career as a ground breaking artist in the LA underground music scene has become synonymous with. Rusty yet clean where it counts, ‘Take The Night’ speaks to an era when house music was in its most malleable state, pre-genre labeling—echoing bass lines, striking melodic dissonance, and the kind of dance ready rhythms we’ve come to know and love from both Slater and house music in general.

Osječkoj udruzi

Dobre vijesti stižu iz osječke humanitarne udruge Rijeka ljubavi za sve korisnike udruge i Osječane u potrebi. Naime, nakon nekoliko mjeseci tijekom kojih su tisućama siromašnih građana pomagali isključivo zahvaljujući donacijima Rijeci ljubavi konačno je odobren još jedan čak pet milijuna kuna vrijedan projekt za ublažavanje siromaštva na području grada Osijeka.

Osijek i Subotica zajedničkim snagama

Osijek i grad prijatelj Suboticu povezuje prepoznatljivost po secesijskoj kulturnoj baštini. Iz toga proizašao je zajednički projekt S.O.S – Subotica Osijek secesijska turistička ruta, koji se financira sredstvima Europske unije kroz Program prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije. Cilj projekta je razvoj i promocija zajedničkog kulturno-turističkog proizvoda temeljenog na secesiji kroz revitalizaciju kulturne baštine i uspostavu nove secesijske rute koja povezuje Osijek i Suboticu.

OBŽ traži EU novac

Kako će Slavonija i Baranja proći tijekom usvajanja smjernica za novo financijsko razdoblje Europske unije od 2021. do 2027. godine? Koji prioritetni projekti će biti odobreni za financiranje? Odgovor na to pitanje još nitko ne zna, jer je i samo donošenje perspektive daleko. No, zato su pripreme i lobiranja u punom jeku. O svemu ovome bilo je razgovora na sastanku u Briselu predstavnika Osječko-baranjske županije sa veleposlanikom Stalnog predstavništva Hrvatske pri Europskoj uniji, Matom Škrabalom.

Anušić u Briselu

U Briselu traje Europski tjedan gradova i regija, četverodnevna konferencija na kojoj oko 6000 sudionika razmjenjuje mišljenja o razvoju regija i gradova unutar Europske unije. Posebno je ove godine važna za Slaoniju i Baranju. U Briselu boravi i osječko-baranjsko izaslanstvo predvođenom županom Ivanom Anušićem. Niz sastanaka ima za cilj osigurati financiranje projekata na našem području u novoj financijskoj perspektivi u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

.

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

sbsoffice logo white1

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
facebook
     
Radno vrijeme: Pon-Pet: 9:00 - 17:00
                             Sub-Ned Zatvoreno

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Izjava o pristupačnosti

Top