Partner Net II - studijsko putovanje u Maribor

 

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Osijek i Centrom za poduzetništvo Osijek provodi projekt „PARTNER NET II - Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

U sklopu projekta „Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja – PARTNER NET II“ organizirano je studijsko putovanje u Maribor između 9. i 11. rujna - posjet relevantnim organizacijama i institucijama u svrhu razmjene iskustava i upoznavanja primjera dobre prakse vezano uz temu razvoja ljudskih potencijala/zapošljavanja te umrežavanje.

 

Predstavnici članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje posjetili su Mariborsku razvojnu agenciju, Toti Las, fundaciju Prizma, Zavode za zapošljavanje u Mariboru i Ptuju, Štajersku gospodarsku komoru, Kooperativa DAME, Tovarna Podjemov te Centar za ponovnu uporabu Ormož. Projektom „Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja – PARTNER NET II“ želi se utjecati na jačanje kompetencija nezaposlenih osoba radi povećanja njihove zapošljivosti, stjecanje znanja potrebnih za pokretanje vlastitog poduzetništva i samozapošljavanje.

 

 

 

Održana edukacija Osnove poduzetništva za osobe koje pokreću vlastiti posao

 

edukacija osnove poduzetnistva146 o5d09fb29ed34d 080819

 

U ŽK Osijek 14. lipnja održana je četvrta radionica u sklopu projekta Partner Net 2, namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao, a posebno osobama koje korištenjem potpore za samozapošljavanje rješavaju pitanje svojega radnog statusa.

Održavanje sljedeće edukacije planira se za rujan, a interes za edukaciju moguće je prijaviti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Osobe koje iskažu interes za edukaciju povratno će biti obaviještene o terminu održavanja kad se skupi dovoljan broj polaznika za grupu.

Edukacija Osnove poduzetništva sadržajno obrađuje četiri cjeline (područja):

  • pravni okvir poduzetništva (povezanost prava i poduzetništva, pravni oblici obavljanja poduzetničke aktivnosti, rad i radni odnosi, ugovori, odgovornost za obveze i zaštita potrošača)
  • financijski okvir poduzetništva (osnove poreznog sustava, doprinosi za obvezna osiguranja i financiranje poduzetničkih aktivnosti)
  • kvaliteta (značaj, osiguranje i kontrola kvalitete u poslovanju, sustav upravljanja kvalitetom, znakovi kvalitete)
  • potpora poduzetnicima (poduzetničke potporne institucije, stručno poslovne organizacije i druga tijela, institucije i organizacije koje svojim aktivnostima mogu biti podrška i pomoć poduzetnicima).

Polaznicima PHP i Magento edukacije uručene potvrde o sudjelovanju na edukaciji

 

Polaznicima PHP i Magento edukacije uručene potvrde o sudjelovanju na edukaciji

 

12

 

 

Uspješno završila još jedna edukacija u sklopu projekta Partner Net 2 Podrškom i partnerstvom do zapošljavanja

 

Završio je i drugi dio edukacije, pojačana PHP i Magento edukacija, koja se održavala u sklopu projekta Partner Net 2 Podrškom i partnerstvom do zapošljavanja. Polaznici ove edukacije bili su polaznici prethodne PHP Akademije (konkretno najuspješnijih šest polaznika) također održane u sklopu projekta Partner Net 2, koju su pohađale 23 nezaposlene osobe. 

 

U tvrtki Inchoo d.o.o., izvoditelja edukacije, 4. travnja šest je polaznika PHP i Magento edukacije prezentiralo svoje projekte kao završni dio edukacije koja je trajala mjesec dana, a polaznici su pod vodstvom mentora četiri tjedna radili u punom radnom vremenu i tako stjecali praktična znanja i kompetencije u korištenju PHP programskog jezika i korištenja Magento platforme.

 

 

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

Public Institution Development agency of Osijek-Baranja County
Rue Montoyer 18/b
1000 Bruxelles
Belgium
Tel: ++32 2 230 6733
email:  regija@obz.hr
web: www.slavonija.hr/eu
Working hours from Monday to Friday 9AM - 5PM

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top