Započela PHP akademija u sklopu projekta Partner Net 2

php akademija 2 thU sklopu projekta Partner Net 2 Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014./2020. /Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, u utorak, 15. siječnja, započela je s radom PHP Akademija.
ICT sektor jedna je od propulzivnih grana gospodarstva koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere te odlične uvjete zapošljavanja i samozapošljavanja.
Jedan od najvećih problema za ICT tvrtke predstavlja nedostatak adekvatnog stručnog kadra. Radi stjecanja znanja, vještina i kompetencija u vezi s ICT sektorom, u sklopu projekta Partner Net 2 predviđeno je održavanje dviju edukacija iz web-developmenta: PHP Akademije i PHP i Magento edukacije.
PHP Akademiju polazit će 23 nezaposlene. Osobe. Naglaska ove edukacije bit će na programskom jeziku PHP-u, u odnosno njegovoj upotrebi za različite baze podataka i web platforme. Glavna prednost ovog programskog jezika u njegovoj je jednostavnosti i u tome što se koristi na gotovo 80 posto web-stranica. Broj web-stranica i aplikacija napravljenih u PHP-u svakodnevno raste, a paralelno s time raste i potreba za dobrim php-developerima koji takve sustave mogu održavati i nadograđivati.

Opširnije...

Sastanak s polaznicima PHP Akademije

php akademija thS budućim polaznicima PHP Akademije 8. siječnja održan je radni sastanak o početku rada PHP Akademije, u prostoru tvrtke INCHOO d.o.o. iz Osijeka, koja provodi edukaciju.
Snježana Babić i Kornelija Miling iz ŽK Osijek upoznale su sudionike s projektom Partner Net II – Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda . Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014./2020. Nositelj projekta je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko – baranjske županije, a partneri projekta su Centar za poduzetništvo Osijek, HGK – Županijska komora Osijeka i HZZ Regionalni ured Osijek.
Naglasak je bio na aktivnostima koje će se provoditi tijekom trajanja projekta, a u sklopu kojih se provoditi i PHP Akademija. Polaznici su upoznati s obvezama u vezi sa sudjelovanjem u projektu te s mogućnošću da najuspješniji polaznici PHP Akademije nastave svoje usavršavanje na PHP-u i Magento edukaciji. Sudionici zainteresirani za samostalno poduzetništvo upoznati su i s edukacijom Osnova poduzetništva i mogućnosti savjetovanja o pokretanju vlastitog posla u ŽK Osijek.
Tomislav Bilić, direktor tvrtke Inchoo d.o.o., budućim polaznicima PHP Akademije prezentirao je svoju tvrtku koja je na tržištu prisutna deset godina i govorio o značaju PHP programskog jezika. „Glavna prednost ovog programskog jezika jest u tome što se on koristi na gotovo 80 posto web – stranica. Jedna od najjačih i najznačajnijih mogućnosti PHP-a njegova je jednostavnost, a  istovremeno i njegova podrška za različite baze podataka“, naglasio je Bilić.

Opširnije...

Edukacija iz web developmenta

web dev thU okviru provedbe projekta Partner net 2, HGK Županijska komora Osijek u suradnji s tvrtkom inchoo d.o.o. iz Osijeka organizira edukacije iz web developmenta za nezaposlene osobe.
ICT sektor jedna od propulzivnijih grana gospodarstva koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere te odlične uvjete samozapošljavanja. Jedan od najvećih problema za ICT tvrtke u Županiji predstavlja nedostatak adekvatnog stručnog kadra, odnosno ne postojanje znanja i kompetencija na tržištu rada koje ICT tvrtke očekuju od budućih zaposlenika. Stjecanje potrebnih znanja; u prvom redu znanja programiranja, vještina i kompetencija potrebnih ovoj djelatnosti, povećava zapošljivost osoba na tržištu rada u djelatnosti u kojoj se potrebe za zapošljavanjem velike. Radi povećanja znanja i vještina nezaposlenih osoba te stjecanja kompetencija traženih na tržištu rada, provest će se dvije edukacije. Akadamija će se održavati od 14. siječanja do 22. veljače na FERIT-u.

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

Public Institution Development agency of Osijek-Baranja County
Rue Montoyer 18/b
1000 Bruxelles
Belgium
Tel: ++32 2 230 6733
email:  regija@obz.hr
web: www.slavonija.hr/eu
Working hours from Monday to Friday 9AM - 5PM

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top
Korištenjem internetske stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.
U redu