[Iz medija]

 

Osječko-baranjska županija završila je energetsku obnovu zgrade Druge srednje škole Beli Manastir te je obavljen tehnički pregled zgrade čime je uspješno završen ovaj projekt.

Projektom rekonstrukcije izvedena je izmjena postojeće aluminijske stolarije novom, toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa prema tavanu, čime će se smanjiti godišnje potrebe toplinske energije za grijanje kao i emisija CO2.

 

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu kojega četvrtu godinu zaredom organizira hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Marijana Petir.

 

Jučer su u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi predstavljeni dosadašnji rezultati i najavljene završne aktivnosti Central Danube Tour - Jačanje razvoja turizma u prekograničnom području Srednjeg Dunava sufinanciranog u okviru programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija.

Ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije dr.sc. Stjepan Ribić bio je gost na Slavonskoj televiziji u emisiji Tema dana. Ribić je dao odgovore na mnogobrojna pitanja koja su vezana uz pisanje Županijske razvojne strategije, koje institucije su sudjelovale u kreiranju strategije te što strategija znači u provedbenom smislu.

 

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje.

Prošli tjedan u prostorijama Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije održan je sastanak s ravnateljem Gimnazije A.G. Matoš Đakovo, profesorom Zlatkom Mrkićem u svrhu prijave projekta na nadolazeći 2. poziv programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Predstavnici Javne ustanove su se stavili na raspolaganje stručnom timu koji će prijavljivati projektni prijedlog u savjetovanju, pregledavanju i dorađivanju.

[Iz medija]

Čestitamo djelatnicima gradske uprave te Našičkoj razvojnoj agenciji NARA, gradonačelniku Josipu Miletiću uz suradnike - pročelnika Ureda gradonačelnika Gorana Blagojevića i pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i programe Europske unije Tomislavu Kuricek na pripremi projekta proširenja Industrijske zone Našice.

 

Na današnjoj 18. sjednici Županijske skupštine usvojeno je Izvješće o provedbi Županijske razvojne strategije Osječko-baranjske županije 2011. - 2013. (za razdoblje 2011. - 2018.) te Županijska razvojna strategija Osječko-baranjske županije do 2020. godine kao i prateći provedbeni dokumenti Akcijski plan za provedbu Županijske razvojne strategije Osječko-baranjske županije do 2020. godine i Komunikacijska strategija Županijske razvojne strategije Osječko-baranjske županije do 2020. godine.

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2019. godini., a za koji je Ministarstvo turizma i ove godine u proračunu osiguralo 5 milijuna kuna.

Stranica 1 od 6

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

Public Institution Development agency of Osijek-Baranja County
Rue Montoyer 18/b
1000 Bruxelles
Belgium
Tel: ++32 2 230 6733
email:  regija@obz.hr
web: www.slavonija.hr/eu
Working hours from Monday to Friday 9AM - 5PM

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top
Korištenjem internetske stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.
U redu