Print this page

Objavljen indikativni plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2019. godini

08 Veljača 2019

Objavljen je indikativni plan natječaja za Program ruralnog razvoja u 2019. godini. Sredstva pojedinih tipova operacija Programa već su iskorištena pa ove godine neće biti natječaja za 6.1.1. (potpora mladim poljoprivrednicima) i 6.3.1. (potpora malim poljoprivrednicima).

Međutim, mladi i mali poljoprivrednici dalje se mogu financirati iz Programa ruralnog razvoja i to putem natječaja koje provode 54 lokalne akcijske grupe. Za operaciju 4.1.1. također neće biti raspisivani natječaji u 2019. godini, izuzev natječaja za sektor tovnog govedarstva.

Mjere poput 6.4. i 6.2. će biti aktualne i u 2019. godini. Prema novom indikativnom planu natječaj za Podmjeru 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima planiran je u svibnju 2019. godine, dok se natječaj za Podmjeru 6.2.1. Potpora ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti planira objaviti u lipnju 2019. godine.

Potrebno je naglasiti da je Indikativni plan objave dokument koji će se prema potrebi ažurirati tijekom cijele godine te je moguće da dođe do promjena.

 

 

Više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva poljoprivrede - Uprava za ruralni razvoj.