[Iz medija]

 

 

Odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju EU projekta, Osječko-baranjska županija privukla je više od 15 milijuna kuna dodatnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove zgrada, izvijestila je Županija na svojim stranicama.

"Radi se o nepovratnim i namjenskim sredstvima koja se usmjeravaju za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava iz fondova. Sukladno pozivu moguće je odobrenje 70 posto iznosa prihvatljivih troškova koje je Županija dužna osigurati iz vlastitih izvora za provedbu ovih projekata", stoji u obavijesti.

 

Konkretno, radi se o energetskoj obnovi zgrada Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac, Osnovne škole Gorjani, Osnovne škole "Vladimir Nazor" Čepin Područne škole Čepinski Martinci, Osnovne škole Antunovac Područne škole Ivanovac, Osnovne škole kralja Tomislava Našice, Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci Područne škole Kešinci, Osnovne škole Kneževi Vinogradi područnih škola Grabovac i Karanac te Osnovne škole "Luka Botić" Viškovci.

 

Odlukom je obuhvaćeno i sufinanciranje obnove zgrada Opće bolnice Našice, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole Osijek, I. gimnazije Osijek, Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Doma zdravlja Našice Zdravstvene stanice Budimci, Doma zdravlja Donji Miholjac Zdravstvene stanice Magadenovac i Doma za starije i nemoćne Beli Manastir. A uz projekte energetske obnove, Odlukom o sufinanciranju EU projekta odobrena je dodjela nepovratnih sredstava i za izradu projektne dokumentacije za Gospodarski centar.

 

"Dodijeljena sredstva značajno će pomoći Osječko-baranjskoj županiji u sufinanciranju navedenih projekata te biti poticaj za prijavu i realizaciju novih", poručuju iz Županije.

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

Public Institution Development agency of Osijek-Baranja County
Rue Montoyer 18/b
1000 Bruxelles
Belgium
Tel: ++32 2 230 6733
email:  regija@obz.hr
web: www.slavonija.hr/eu
Working hours from Monday to Friday 9AM - 5PM

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top