FiscalNote je 19. studenoga 2019. u Briselu održao radni ručak s panelom stručnjaka koji je raspravljao o tome što nova Agenda znači za korporacije i organizacije, iz perspektive trgovine i odnosa s vladom. Bila je to izvrsna prilika za učenje i umrežavanje. Istaknuti panelisti: Brian Fox, potpredsjednik tima za odnose s vladom EMEA-e u JP Morgan; Barbara Wynne, direktorica agencije Accenture za odnose s vladom EU; Molly Montgomery, potpredsjednica europske prakse Albright Stonebridge Group, bivša savjetnica Bijele kuće za Europu i Euroaziju.Istog dana održana je i Večernja rasprava o pitanju certificiranja kibernetičke sigurnosti u EU-u kao primarnom sredstvu za ublažavanje cyber rizika u Europi. Panelisti: Jean-François Junger, zamjenik voditelja odjela, tehnologija kibernetičke sigurnosti i izgradnja kapaciteta, Europska komisija; gđa. Tamara Tafra , Savjetnik za kibernetička pitanja, stalno predstavništvo Republike Hrvatske; Jon France, šef industrijske sigurnosti, tehnologije, GSMA; profesor Chris Mitchell, odjel za informacijsku sigurnost, Royal Holloway, sveučilište u Londonu.
Uvodnu riječ održala je dr. Boutheina Chetali, viši stručnjak za sigurnost i certificiranje, Huawei. Raspravu je moderirao Paolo Grassia, direktor javne politike ETNO-a.
U posljednje tri godine, institucije EU-a postupno su povećale svoju usredotočenost na pitanje kibernetičke sigurnosti i zahtjeva za cyber-sigurnošću. Ovaj je proces kulminirao ove godine donošenjem Zakona o kibernetičkoj sigurnosti.


Prijevoz je društvu donio obilje koristi, osiguravajući radna mjesta, povezivanje ljudi i kretanje robe. Sada se mora suočiti sa svojim sljedećim izazovom: smanjiti emisiju stakleničkih plinova.
Sektor - od automobila do aviona, brodova do teških teretnih vozila - predstavlja značajan dio ekonomije EU i morat će proći kroz veliku transformaciju kako bi se smanjile njegove emisije dok Europa krene ka modernom gospodarstvu s niskim udjelom ugljika. Električna energija je samo jedna od mogućnosti. Postoji niz drugih alternativa, poput biogoriva, vodika, E-goriva i plina.


20. studenog održan je EUROACTIV Forum dionika na kojem se raspravljalo o budućnosti mobilnosti u zelenijem kontekstu.

 

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

Public Institution Development agency of Osijek-Baranja County
Rue Montoyer 18/b
1000 Bruxelles
Belgium
Tel: ++32 2 230 6733
email:  regija@obz.hr
web: www.slavonija.hr/eu
Working hours from Monday to Friday 9AM - 5PM

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top