U sklopu e-Dana Europe PRAVOS održan online Dijalog Ogniana Zlateva, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

 

 

U okviru e-Dana Europe Pravnog fakulteta u Osijeku, 15. svibnja 2020. održan je online Dijalog Ogniana Zlateva, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj sa studentima i ostalom zainteresiranom javnošću, pod nazivom: Europska solidarnost na djelu u vrijeme pandemije koronavirusom COVID-19.

 

U uvodnom dijelu događanja sudionike su pozdravili izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević, v. d. dekana Pravnog fakulteta u Osijeku i Tomislav Barbarić, ravnatelj JU Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

 

Gospodin Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj u svom je izlaganju govorio o mjerama i inicijativama koje je Europska unija poduzela i poduzima za pomoć zemljama članicama u zajedničkoj borbi protiv pandemije, očuvanju zdravlja europskih građana kao i gospodarstvu, o borbi protiv dezinformacija te o sljedećem višegodišnjem financijskom okviru.

 

Nakon uvodnog izlaganja, sudionici su imali priliku g. Zlatevu postavljati pitanja, a neka od njih su o ulozi medija u pandemiji i jesu li utjecali na postupanje država članica te o tome može li EU donijeti uredbu za ujednačavanje postupanja država članica u kriznim situacijama. Među brojnim sudionicima – studenti, učenici, predstavnici organizacija i institucija, u Dijalogu su sudjelovali su i predstavnici informacijskih centara Europe Direct Slavonski Brod i Europe Direct Pula.

 

Moderatorice dijaloga bile su doc. dr. sc. Dunja Duić, v. d. prodekanica za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije, Ljiljana Siber, Europski dokumentacijski centar/Knjižnica Pravnog fakulteta u Osijeku i Brigita Ivoševac, Informacijski centar Europe Direct Osijek/JU ŽRA OBŽ.

 

Partneri u organizaciji Dijaloga Ogniana Zlateva, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj sa studentima su Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Katedra za ustavno i europsko pravo i Knjižnica-Europski dokumentacijski centar PRAVOS,  Studentski zbor PRAVOS i Informacijski centar Europe Direct Osijek u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Slavonski Brod.

 

Nakon Dijaloga, s početkom u 15:00 sati, održan je online EU KVIZ za mlade u organizaciji Studentskog zbora PRAVOS, Europskog dokumentacijskog centra/Knjižnica Pravnog fakulteta u Osijeku i Informacijskog centra Europe Direct Osijek. Sudionike su na početku pozdravili izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević, v. d. dekana Pravnog fakulteta u Osijeku,  Ljiljana Siber, Europski dokumentacijski centar/Knjižnica Pravnog fakulteta u Osijeku i Brigita Ivoševac, Informacijski centar Europe Direct Osijek. EU KVIZ je moderirala Veronika Sudar, predsjednica Studentskog zbora PRAVOS.  Za najuspješnije kvizaše pripremljene su nagrade – knjige u izdanju Pravnog fakulteta u Osijeku i promotivni materijal EDIC-a Osijek. Za ostale sudionike kviza također su pripremljene simbolične nagrade u vidu promotivnih materijala.

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

Public Institution Development agency of Osijek-Baranja County
Rue Montoyer 18/b
1000 Bruxelles
Belgium
Tel: ++32 2 230 6733
email:  regija@obz.hr
web: www.slavonija.hr/eu
Working hours from Monday to Friday 9AM - 5PM

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top