U Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, održana je konstituirajuća sjednica Partnerskog vijeća Osječko-baranjske županije.

Partnersko vijeće Osječko-baranjske županije osnovano je kao savjetodavno tijelo za potrebe pripreme i praćenja provedbe planskih dokumenata politike regionalnog razvoja i s ciljem utvrđivanja zajedničkih prioriteta na razini županije te predlaganja strateških projekata. Partnersko vijeće bit će uključeno u pripremu Plana razvoja Osječko-baranjske županije (prije Županijska razvojna strategije), pri analizi i identifikaciji potreba razvoja, određivanju i odabiru prioriteta i s njima povezanih ciljeva, utvrđivanju pokazatelja ostvarenja Plana razvoja te provedbi horizontalnih načela.

 

Sjednicu je pozdravnim govorom otvorio ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske, Tomislav Barbarić, koji je predstavio ulogu, važnost i način rada Partnerskog vijeća u izradi Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje od 2021.-2027. godine. Prisutne je, u ime Župana i Osječko-baranjske županije, pozdravio Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine, koji je istaknuo važnost sudjelovanja, ne samo članova Partnerskog vijeća, nego i šire javnosti u procesu donošenja strateških dokumenata.

 

Na današnjoj sjednici izabrani su predsjednik i zamjenik predsjednika Partnerskog vijeća te je usvojen Poslovnik o radu. Za predsjednika je izabran zamjenik župana Petar Lagator, a za njegovog zamjenika Ivan Hampovčan, tajnik županije.

 

Ivona Mendeš Levak, viša savjetnica u Odjelu za pripremu i provedbu strategija i razvojnih politika u Javnoj ustanovi Županijskoj razvojnoj agenciji, članovima je prezentirala Izvješće o provedbi Županijske razvojne strategije 2011.-2015./2018. za 2018. godinu i predstavila dosadašnje i planirane aktivnosti u postupku izrade Plana razvoja Osječko-baranjske županije do 2027. godine.

 

Partnersko vijeće osnovano je na načelima ravnomjerne zastupljenosti partnera, odnosno ključnih dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora,načelu transparentnosti, jednakosti i usuglašavanja. Novoosnovano Partnersko vijeće Osječko-baranjske županije ima 33 člana, od čega je 16 predstavnika javnog sektora, 10 privatnog te 7 predstavnika civilnog društva.

 

 

 

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

sbsoffice logo white1

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
facebook
     
Radno vrijeme: Pon-Pet: 9:00 - 17:00
                             Sub-Ned Zatvoreno

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top