Usvojena Komunikacijska strategija za izradu i provedbu Plana razvoja OBŽ

 


Skupština Osječko-baranjske županije je 26. studenoga 2020. godine na svojoj 34. sjednici usvojila Zaključak o donošenju Komunikacijske strategije za postupak izrade i provedbe Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine.


Izrada Komunikacijske strategije i pratećeg Komunikacijskog akcijskog plana za akte strateškog planiranja, obveza su na nacionalnoj i područnoj (regionalnoj) razini. Riječ je o dokumentu koji radi odgovarajućeg informiranja, komunikacije i vidljivosti postupka prati razdoblje izrade i provedbe Plana razvoja OBŽ, kojim će se definirati osnovna polazišta daljnjeg uravnoteženog razvoja Osječko-baranjske županije.


Opći cilj Komunikacijske strategije jest pružiti doprinos promicanju važnosti politike regionalnoga razvoja u svrhu poticanja ravnomjernog i održivog razvoja Županije u odnosu na nacionalnu razinu kao i doprinos povećanju i optimalnom korištenju razvojnog potencijala slabije razvijenih područja. U tom smislu će se uspostaviti učinkovita komunikacija i suradnja svih dionika, unaprijediti transparentnost i informiranost javnosti, podići svijest o ulozi i značaju Plana razvoja OBŽ i informirati javnosti o mogućim izvorima financiranja, posebice o fondovima Europske unije na području Županije.

 

Naglasak je stavljen na kontinuiranu suradnju nacionalnih, regionalnih i lokalnih vlasti te na provedbi partnerskih konzultacija između predstavnika javnog i civilnog sektora, gospodarskih subjekata, predstavnika obrazovnih institucija i znanstvene zajednice u svim fazama izrade i provedbe Plana razvoja OBŽ.


Za nacrt Komunikacijske strategije proveden je postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću između 13. listopada do 11. studenoga 2020. godine, putem mrežnih stranica Osječko-baranjske županije, pri čemu su sudionici mogli dostaviti svoje komentare, primjedbe i prijedloge putem propisanog obrasca elektronskom poštom ili u pisanom obliku.

 

Komunikacijska strategija: http://www.obz.hr/images/-Zupanijski_glasnik/2020/472_zakljucak_o_donosenju_komunikacijske_strategije_za_postupak_izrade_i_provedbe_plana_razvoja_obz_za_razdoblje_do_20207.pdf

 

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

sbsoffice logo white1

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
facebook
     
Radno vrijeme: Pon-Pet: 9:00 - 17:00
                             Sub-Ned Zatvoreno

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top