Otvoren javni poziv za pomoć poljoprivrednicima u vrijeme epidemije COVID-19

 

 

Danas je objavljen novi javni poziv za pomoć OPG-ovima radi ublažavanja posljedica epidemije COVID-19 na njihovo poslovanje. Korona kriza ostavlja traga i u poslovanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, a kako bi im pomogli u održavanju njihovog poslovanja za vrijeme ovih izvanrednih okolnosti i bitno pogoršanih uvjeta njihovog poslovanja, župan Ivan Anušić donio je „Pravilnik o potpori poljoprivrednicima radi ublažavanja posljedica epidemije COVID-19 na njihovo poslovanje u 2020. godini“.

 

Time će se financijska potpora obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji obavljaju djelatnosti u sektoru poljoprivrede, a sa svrhom ublažavanja posljedica ove epidemije na njihovo poslovanje i održavanje zaposlenosti. Ukupna planirana sredstva za ovu potporu iznose 500.000,00 kuna.

 

Korisnici potpore su fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Osječko-baranjske županije, upisani su u Upisnike poljoprivrednih gospodarstava, osigurani su po osnovi obavljanja djelatnosti poljoprivrede kao osnovnog zanimanja i nisu obveznici poreza na dohodak.

 

Korisnik ostvaruje pravo na potporu kao nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za sebe i za članove svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

 

- Korisnici naših kovid potpora u poljoprivredi su OPG-ovi čije je poslovanje u travnju i svibnju bilo za minimalno 20% niže nego u isto vrijeme prošle godine, a Županija će im pokriti trošak obveznog osiguranja i trošak doprinosa za mirovinsko i zdravstvenog osiguranja za travanj i svibanj 2020. godine. Intenzitet potpore iznosi do 60% prihvatljivih troškova, a najviše do 1.500,00 kuna po jednom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu – rekao je župan Ivan Anušić i dodao kako je važno napomenuti da su ove potpore prilagođene upravo onim poljoprivrednicima koji zbog svoje specifičnosti nisu obuhvaćeni nacionalnim mjerama.  

 

Javni poziv je otvoren do utroška planiranih sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2020. godine, stoga pozivamo OPG-ove koja ispunjavaju uvjete iz javnog poziva da nam dostave svoje zahtjeve na propisanom obrazu s prilozima kako bi im se mogla odobriti potpora.

 

Javni poziv s obrascima Zahtjeva za potporu i propisanim obrascima objavljen je na internetskoj stranici Županije.

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

sbsoffice logo white1

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
facebook
     
Radno vrijeme: Pon-Pet: 9:00 - 17:00
                             Sub-Ned Zatvoreno

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Top