Održana druga radionica Radne skupine za pripremu Plana razvoja Osječko-baranjske županije

 

 

U vijećnici Županije 16. lipnja održana je druga radionica Radne skupine za pripremu Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine kojem je predsjedavao zamjenik župana Mato Lukić.

 

Članovi Radne skupine upoznati su s provedenim i planiranim aktivnostima vezanim uz izradu Plana razvoja, a posebno s dosad izrađenom dokumentacijom u okviru tog procesa – analitičke podloge, SWOT analize po tematskim područjima i opis srednjoročnih razvojnih potreba i razvojnih potencijala Osječko-baranjske županije.

 

Osim toga, članovima Radne skupine prezentirane su aktivnosti koje su provedene i planirane u okviru pratećih postupaka: strateške procjene utjecaja na okoliš i glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu, vrednovanja za vrijeme izrade Plana razvoja te procjene fiskalnog učinka.

 

Predstavljen je i nacrt srednjoročne vizije Plana razvoja koja daje sliku željenog stanja, uz osiguravanje njezine usklađenosti s Nacionalnom razvojnom strategijom 2030. Sa strateškim ciljevima iz iste Strategije usklađen je i predstavljen nacrt posebnih ciljeva i mjera u Planu razvoja, temeljem kojeg će se u daljnjim fazama rada izrađivati terminski plan provedbe strateških projekata važnih za razvoj Županije te indikativni financijski okvir kojim će se osigurati financijske pretpostavke za provedbu predloženih posebnih ciljeva Plana razvoja.

 

Održavanje radionica Radne skupine nastavit će se u narednom razdoblju, temeljem čega će se finalizirati nacrt novog županijskog Plana razvoja.

 

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

sbsoffice logo white1

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
facebook
     
Radno vrijeme: Pon-Pet: 9:00 - 17:00
                             Sub-Ned Zatvoreno

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Izjava o pristupačnosti

Top