Održana treća radionica Radne skupine za pripremu Plana razvoja Osječko-baranjske županije

 

 

U vijećnici Županije 12. listopada održana je treća radionica Radne skupine za pripremu Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine.

 

Članovi Radne skupine upoznati su s provedenim i planiranim aktivnostima vezanim uz izradu Plana razvoja, a posebno aktivnostima koje su provedene i planirane u okviru pratećih postupaka: strateške procjene utjecaja na okoliš i glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu, vrednovanja za vrijeme izrade Plana razvoja te procjene fiskalnog učinka.

 

Predstavljen je i nacrt Plana razvoja koji sadrži viziju, posebne ciljeve i pokazatelje ishoda uklađene s Nacionalnom razvojnom strategijom 2030. Temeljem njih izrađen je terminski plan provedbe strateških projekata važnih za razvoj Županije te indikativni financijski okvir kojim će se osigurati financijske pretpostavke za provedbu predloženih posebnih ciljeva Plana razvoja.

 

Današnjom radionicom Radne skupine završen je postupak pripreme teksta Plana razvoja te će Nacrt Plana razvoja Osječko-baranjske županije za razdoblje do 2027. godine, šest analitičkih podloga po tematskim područjima i Strateška studija utjecaja na okoliš Plana razvoja biti upućene u postupak javne rasprave. Postupkom javne rasprave osigurava se sudjelovanje javnosti u postupku donošenja temeljnog strateškog akta Županije kojim se uređuju pitanja i zauzimaju stavovi od interesa za opću dobrobit.

 

 

Ured Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

Ured Bruxelles

sbsoffice logo white1

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
facebook
     
Radno vrijeme: Pon-Pet: 9:00 - 17:00
                             Sub-Ned Zatvoreno

Društvene mreže

Glavne aktivnosti Agencije su pružanje tehničke i savjetodavne potpore u programima međunarodne i regionalne suradnje

Izjava o pristupačnosti

Top