Završena druga PHP akademija financirana iz projekta PARTNER NET II

Ispis

 

Nakon što su pod vodstvom mentora četiri tjedna radili u punom radnom vremenu te na taj način stjecali praktična znanja i kompetencije, najuspješniji polaznici PHP akademije, prezentirali su svoje projekte. Prezentacija radova, kao i sama edukacija, održala se u prostorijama provoditelja edukacije – tvrtke Inchoo.

 

 

df

 

 

Nakon prezentacije projekata, svim sudionicima PHP Akademije podijeljene su potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

 

Važno je napomenuti kako su se tri polaznika prošlogodišnje edukacije zaposlila u Inchoou, osmero ih se zaposlilo u drugim informatičkim tvrtkama na području Osječko baranjske županije te je jedan polaznik otvorio samostalni obrta za računalno programiranje.

 

„Slične brojke očekujemo i od druge grupe polaznika edukacije“, ističe David Pšihistal, voditelj projekta PARTNER NET II zaposlen u Javnoj ustanovi županijskoj razvojnijoj agenciji Osječko baranjske županije. „Također, važno je za istaknuti kako drugi ciklus edukacije u početku projekta nije bio planiran, međutim nakon što je interes za prvu edukaciju uvelike premašivao broj dostupnih mjesta, realokacijom projektnih sredstava omogućeno je da se organizira još jedna PHP akademija“, zaključuje Pšihistal.