Završen projekt PARTNER NET II

Ispis

 

13.11.2020. završio je projekt PARTNER NET II. Povodom završetka projekta u Županijskoj komori Osijek 6. studenoga održana je završna konferencija.
Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije, a s rezultatima projekta upoznali su ih Marko Mišanović i David Pšihistal iz Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.


U raznim edukativno-savjetodavnim projektnim aktivnostima ukupno je sudjelovalo 330 nezaposlenih osoba od kojih je 85 pokrenulo vlastiti posao. Važno je istaknuti dvije iznimno uspješne edukacije s informatičkom tvrtkom Inchoo. Naime, kroz dvije PHP akademije održane u 2019. i 2020. u Inchoou su sudjelovale 44 osobe. 6 osoba se zaposlilo u samom Inchoou dok se njih 10 zaposlilo u drugim informatičkim tvrtkama u Osječko baranjskoj županiji. Jedan polaznik je otvorio vlastiti obrt za računalno programiranje.


U okviru projekta su održane i sljedeće edukacije: edukacija za njegovatelje starih i nemoćnih, edukacija o upravljanju projektnim ciklusom, edukacije za poduzetnike početnike te edukacija za CAD operatera. 127 mikro i malih poduzetnika prošlo je mentoriranje kako bi što lakše i uspješnije započeli svoje poslovanje. Svakako je vrijedno istaknuti i edukaciju pod nazivom „Blockchain i kriptovalute u primjeni“ koju je provodila osječka informatička tvrtka Base 58.


Iako se za vrijeme trajanja projekta pojavio problem s COVID-19 virusom, svi planirani ciljevi projekta realizirani.
Ukupna vrijednost projekta bila je 1.967.509,56 kuna, a iskorišteno je 99,44% dostupnih sredstava.

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.zra.hr/index.php/partner-net-2/330-zavrsen-projekt-partner-net-ii?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProIdf813fec08b