13.11.2020. završio je projekt PARTNER NET II. Povodom završetka projekta u Županijskoj komori Osijek 6. studenoga održana je završna konferencija.
Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije, a s rezultatima projekta upoznali su ih Marko Mišanović i David Pšihistal iz Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.


U raznim edukativno-savjetodavnim projektnim aktivnostima ukupno je sudjelovalo 330 nezaposlenih osoba od kojih je 85 pokrenulo vlastiti posao. Važno je istaknuti dvije iznimno uspješne edukacije s informatičkom tvrtkom Inchoo. Naime, kroz dvije PHP akademije održane u 2019. i 2020. u Inchoou su sudjelovale 44 osobe. 6 osoba se zaposlilo u samom Inchoou dok se njih 10 zaposlilo u drugim informatičkim tvrtkama u Osječko baranjskoj županiji. Jedan polaznik je otvorio vlastiti obrt za računalno programiranje.


U okviru projekta su održane i sljedeće edukacije: edukacija za njegovatelje starih i nemoćnih, edukacija o upravljanju projektnim ciklusom, edukacije za poduzetnike početnike te edukacija za CAD operatera. 127 mikro i malih poduzetnika prošlo je mentoriranje kako bi što lakše i uspješnije započeli svoje poslovanje. Svakako je vrijedno istaknuti i edukaciju pod nazivom „Blockchain i kriptovalute u primjeni“ koju je provodila osječka informatička tvrtka Base 58.


Iako se za vrijeme trajanja projekta pojavio problem s COVID-19 virusom, svi planirani ciljevi projekta realizirani.
Ukupna vrijednost projekta bila je 1.967.509,56 kuna, a iskorišteno je 99,44% dostupnih sredstava.

 

 

 

 

Nakon što su pod vodstvom mentora četiri tjedna radili u punom radnom vremenu te na taj način stjecali praktična znanja i kompetencije, najuspješniji polaznici PHP akademije, prezentirali su svoje projekte. Prezentacija radova, kao i sama edukacija, održala se u prostorijama provoditelja edukacije – tvrtke Inchoo.

 

 

df

 

 

Nakon prezentacije projekata, svim sudionicima PHP Akademije podijeljene su potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

 

Važno je napomenuti kako su se tri polaznika prošlogodišnje edukacije zaposlila u Inchoou, osmero ih se zaposlilo u drugim informatičkim tvrtkama na području Osječko baranjske županije te je jedan polaznik otvorio samostalni obrta za računalno programiranje.

 

„Slične brojke očekujemo i od druge grupe polaznika edukacije“, ističe David Pšihistal, voditelj projekta PARTNER NET II zaposlen u Javnoj ustanovi županijskoj razvojnijoj agenciji Osječko baranjske županije. „Također, važno je za istaknuti kako drugi ciklus edukacije u početku projekta nije bio planiran, međutim nakon što je interes za prvu edukaciju uvelike premašivao broj dostupnih mjesta, realokacijom projektnih sredstava omogućeno je da se organizira još jedna PHP akademija“, zaključuje Pšihistal.

 

 

 

U Županijskoj komori Osijek 28. listopada dodijeljene su potvrde polaznicima edukacije „Blockchain i kriptovalute u primjeni“.

 

Edukacija se provodila od 22. rujna do 22. listopada u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Edukaciju su proveli stručnjaci tvrtke BASE 58 d.o.o. iz Osijeka. Na edukaciji su sudjelovale 22 nezaposlene osobe, koje su iskazale interes za sjecanjem znanja vezanih uz blockchain tehnologije.

 

Cilj edukacije bio je približiti svijet blockchain tehnologije polaznicima te ih na ispravan način pripremiti za korištenje odnosno daljnje samostalno istraživanje o kriptovalutama i snalaženje na financijskim tržištima, odnosno osigurati im dovoljna znanja za kupnju, pohranu i prodaju kriptovaluta.

 

Edukacija je održana u sklopu projekta Partner net 2 - Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja koji se financira iz Europskoga socijalnog fonda. Nositelj projekta je Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, a partneri na projektu su Centar za poduzetništvo Osijek, HGK – Županijska komora Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek.

 

 

 

Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB:06502412322

Ured Bruxelles

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
     
Radno vrijeme od ponedjeljka do petka    od 9:00 do 17:00 sati
Top