U Osijeku održana radionica na temu uvođenja eura

 

 

U četvrtak, 7. srpnja 2022. u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije održana je radionica o uvođenju eura.


Radionicu su organizirali Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i centar EUROPE Direct Osijek koji djeluje u sklopu Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, u suradnji s Ministarstvom financija i Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja.


Sudionike su u uvodnom dijelu pozdravili Brigita Ivoševac, voditeljica centra EUROPE DIRECT Osijek i Denis Ćosić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.


Predavačice Ivana Ravlić Ivanović iz Ministarstva financija i Mirela Skočić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održale su prezentacije o promjenama koje nastupaju s uvođenjem eura koje se tiču poslovanja.


Predstavljene su glavne odrednice postupka uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

 

Pojašnjeno je što je to Etički kodeks i zašto bi se poslovni subjekti koji su u direktnom odnosu s potrošačem trebali priključiti toj inicijativi te koje su najvažnije aktivnosti i potrebne zakonske prilagodbe u postupku uvođenja eura za gospodarstvenike i tijela javne vlasti.


Na radionici, za koju je iskazan veliki interes, sudjelovali su predstavnici poduzeća, obrta, gradova, općina, Osječko-baranjske županije te ostalih organizacija i institucija.


Radionica u Osijeku jedna je u nizu radionica na temu uvođenja eura koje Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i EUROPE DIRECT centri u Hrvatskoj organiziraju u suradnji Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvom financija.

 

Prezentacije:


PRIPREMA PODUZETNIKA U PROCESU ZAMJENE HRVATSKE KUNE EUROM_MFIN
PRILAGODBA POSLOVNIH SUBJEKATA ZA UVOĐENJE EURA_MINGOR

 

Osijek

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Stjepana Radića 4

31000 Osijek

Hrvatska

Tel: +385 31 221 840

Fax: +385 31 221 841

email: regija@obz.hr

web: www.zra.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB:06502412322

Ured Bruxelles

Rue Montoyer 18/b
1040 Bruxelles
Belgium
     
tel: ++32 2 230 6733
mob: ++32 477 164 772
email:  slavonija@slavonija.be
web: www.sbsoffice.eu
     
Radno vrijeme od ponedjeljka do petka    od 9:00 do 17:00 sati
Top